Отломки хаос

Ретроградният меркурий тази година довя невъобразими промени. Липса на комуникация и обърквания заляха взаимоотношенията, думите се сливаха (и още се сливат за мен), напускаха се стари местожителства, разделяха се добри приятели и за добро или зло настъпи хаос!

В душите на хората се промъкна странна болка, черно-бял телевизионен шум и вече беше ясно че нищо няма да е същото.

Някои бяха изоставени още на нова година, други бяха оставени в неведение, а трети… трети бяха оставени на най-страшният си съдник -самите себе си!

Време беше за промяна и тези които оставяхме бъдещето си зааа…. завбъдеще, като цяло пострадахме доста.

И знам че и вие сте имали стари килери със спомени за преподреждане, неприятни взаимоотношения, които сте влачили, стари съквартиранти, с които един бог знае защо още се тормозите (те с вас също). А имаше и едни други, които времето погреба, вратите се затвориха, джобовете им се изпразниха и те останаха да чакат стрелките на часовника да се срещат по веднъж в минута, да броят, да размишляват и да очакват трескаво нещо – незнайно какво.

В този страшен момент някои завързаха връзки и нещата се объркаха още повече. Ретроградният Меркурий внесе още повече обърквания в душите на последните. Те запалиха по една цигара и започнаха да се тровят с мрачни мисли и да се разкъсват от чувствo за вина и усещане за нередност. Криеха се зад слънчеви очила и в устата им горчеше от думите, които щяха да кажат.

Някои напуснаха работата си и отидоха на нова. Там потоците на времето се оплитаха, стотиците гласове се превръщаха в един единствен, който им шепнеше нощем, а дните се сменяха, докато те седяха в столовете си.

После Уран и Сатурн се сблъскаха – титаничната схватка на двете тъмни божества доразтърси заспалите хора и скелетите изпопадаха от задните рафтове на гърдеробите. Вселената свистя една седмица, а след това Венера напусна Марс огочена, а мислите й отровиха войнствената планета.

Кому беше нужно всичко това, ще се запитате вие? Точно това се питах и аз два месеца, тънех в неведение, посрещах и изпращах дните и в общи линии преминах всички горепосочени събития. И днес ме озари! Това бше зада забравим „Доброто старо време“. Да се отърсим от старите навици, от мисловното затлъстяване, от емоционалната летаргия. А защо не с добро? Ами защото нямаше да се справим с изхърлянето на отпадъците. И не, не ме разбирайте погрешно, но повечето от тези неща не ви трябваха вече!

Аз успях… май…Стрелките на часовника ще се срещнат за последен път – един път в минута и ще се сбогувам с миналото! Сега си събирам багажа както в песента на Savage garden и ще поживея на луната – все пак 11-тият етаж е почти там :).

Единственият проблем е, че при изтръскването и разтърсването, ръцете ми с еоплескаха с ХАОС…

…После оцапах други хора…

…Лоша работа ви казвам!

И сега да питам ако има прилежни домакини – някоя познава ли анти—хаос белина?

Публикувано от Tiamath

Родих се от мъничка семка, за да протегна ръце към небето, ветровете да източат снагата ми нагоре, а очите ми да гледат жадно звездите...

2 мнения за “Отломки хаос

  1. Да… много хубаво…. добре написано…на всичкото отгоре ме мотивира да върна Времето назад или просто да се върна към себе си и сергията на „Човекът, който продаваше луна“… дано успея!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: